Munkanélküliség biztosítás tájékoztató

A munkanélküliség biztosítás:
Mindenkivel előfordulhat, hogy egy betegség vagy baleset miatt hosszabb időre keresőképtelenné válik, esetleg munkáját is elveszíti. Ebben a helyzetben sokszor problémát okoz a számlák kifizetése, a család eltartása, a hitelek törlesztése.

Többféle megoldás létezik ezen problémák orvoslására, ilyen esetben nyúlhatunk tartalékainkhoz, kérhetünk kölcsön, de egyik sem oldja meg anyagi problémáinkat teljesen. A munkanélküliség biztosítás olyan szolgáltatást nyújt, amellyel nagyobb anyagi biztonságban tudhatjuk magunkat és családunkat, a bekövetkezett nem várt munkanélküliség, keresőképtelenség, baleseti eredetű maradandó egészségkárosodás, és baleseti halál esetén.


A munkanélküliség biztosítás fő kockázatai:
Munkanélküliség: Amennyiben munkáltatója rendes felmondással szünteti meg határozatlan  idejű munkaviszonyát, és az illetékes Munkaügyi Központ munkanélküliként regisztrálja Önt, valamint álláskeresési járadékban, segélyben részesül, akkor Ön a regisztrálást követő 61. napon jogosult a havi, 50000 és 250.000 forint közötti kártérítési összegre.

Keresőképtelenség: Amennyiben Ön váratlanul megbetegszik, és a keresőképtelenséget hitelt érdemlően igazolni tudja, a 31. naptól jogosult a havi 25 000 és 125 000 közötti kártérítési összegre.

Baleseti maradandó egészségkárosodás: Ha egy véletlen baleset folytán 50%-ot meghaladó maradandó egészségkárosodást szenved, a Biztosító egy egyszeri 1 millió forint és 5 millió forint közötti juttatásban részesíti Önt.

Baleseti halál: Amennyiben Ön egy szerencsétlen baleset folytán életét veszíti, a biztosító egy egyszeri 1 millió forint és 5 millió forint közötti juttatásban részesíti családját vagy az Ön által megjelölt kedvezményezettet.

Havi kifizetési összeg:
Ön választhatja ki a munkanélküliség esetére szóló havi kifizetés összegét, ami nem lehet több mint havi nettó  munkabérének 70%-a. A legkisebb választható összeg havi 50.000 Ft, a legnagyobb pedig havi 250.000 Ft. A keresőképtelenség esetére szóló havi kifizetés összege mindig ennek a fele, a baleseti maradandó egészségkárosodás és baleseti halál pedig ennek a húszszorosa.

A biztosítás felmondása:
A biztosítási fedezet határozatlan időre jön létre, évfordulója pedig a Csatlakozási Nyilatkozat aláírását követő hónap első napja. A biztosítási szolgáltatás minden biztosítási évfordulókor felmondható írásban az April részére az évforduló előtt minimum 30 nappal intézett levélben.

A biztosító kockázatviselési kezdete:
A Csatlakozási Nyilatkozat aláírásától számítva munkanélküliség esetén 180 napos, keresőképtelenség esetén 30 napos várakozási idő veszi kezdetét. A Baleseti halál és a Baleseti eredetű maradandó egészségkárosodás esetén nincs várakozási idő.

Frissítés dátuma: 2024.01.11.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat