2019-ben is 15 ezer felett a közúti balesetek száma

Bár minimálisan csökkent a 2018-as évhez képest a balesetek száma, még mindig meghaladja a 15 ezret, a legmagasabb szám továbbra is Pest megyében volt.

Magyarországon a közúti balesetek száma szinte minden évben nagyjából 15 ezerre tehető. Az elmúlt 10 évben 2012-ben volt a legalacsonyabb ezen szerencsétlenségek száma, de még ekkor is elérte a 14 ezret. Az eddigi legmagasabb adatot 2018-ban mérték, de a tavalyi évben is jelentős számú közúti baleset történt.

A halálos balesetek azonban még az 5%-át sem teszik ki a számoknak, így a legtöbb esetben különböző fokú személyi és vagyoni sérülés történik, ami szintén nem elhanyagolható.



A balesetek száma a Közép-magyarországi régióban a legmagasabb - meghaladja az 5 ezret -, ami nem csoda, hiszen a fővárosban történő balesetek jelentősen megnövelik a régió adatait.

Az ország vidéki részén a balesetek száma átlagosan 1500-1600 körülre tehető, az egyetlen régió, ami meghaladja a 2 ezret a balesetek számát illetően az Észak-Alföld.


A baleseti statisztikák évről-évre szinte semmit nem változnak, így érdemes rájuk felkészülni, kiváltképp, ha a Közép-magyarországi vagy az Észak-alföldi régióban szeljük az utakat.

Bár a KGFB megkötése kötelező, és ez fedezi is a mások számára okozott károkat, a baleseti adatokból azonban valószínűsíthető, hogy nem csupán másoknak, de maguknak is sokan okoznak kárt, így érdemes CASCO biztosítást is kötnie gépjárművére.

Frissítés dátuma: 2020.01.23.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat