A legolcsóbb utazások buktatói

A  nyaralás sarkalatos pontja az ár, vagyis összességében mennyibe is kerülnek majd a pihenéssel töltött napok. A programfüzet alapján részletesen nyomon követhető, hogy mennyi a részvételi díj, illetve, hogy mire nyújt még pluszban fedezetet a befizetett összeg. Ilyen egyéb, de kötelező díj lehet például a repülőtéri illeték vagy a transzfer. Ezen belül az illeték különösen speciális, hiszen ez változó, viszont a szerződésnek, ettől függetlenül tartalmaznia kell a pontos árat. Itt elengedhetetlen megemlíteni, hogy a legolcsóbb, nem feltétlenül a legjobb. Sőt, jellemzően az ár-érték arány az utazási szolgáltatások esetében is érvényesül.

Ezt figyelembe véve érdemes a legmegfelelőbb ajánlatok közül válogatni. A feltűnően alacsony árú utak esetében több utánajárás szükséges. Ehhez nyújt segítséget azon lista, amely tartalmazza a visszavont engedélyekkel rendelkező vállalkozások neveit, ami megtalálható a  Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal oldalán. Ezek a vállalkozások biztosítva vannak csőd esetén, tehát ha a céggel valami probléma merül fel sem kell attól tartanunk, hogy külföldön ragadunk.Elcsépelt közhelynek tűnik a kuponos szállásfoglalás miatti aggodalom, de nem mehetünk el szó nélkül mellette. A kedvezmények legtöbbje csak bizonyos ideig és kötött szabályok szerint használható.

Sok panasz nem az ár témaköréhez kapcsolódik, inkább a szállás minőségéhez, a higiéniai feltételekhez vagy az utazás körülményeihez. Ezekben az esetekben utólag már meglehetősen nehéz bizonyítani, hogy valóban kellemetlen vagy elviselhetetlen volt egy-egy tényező ezért fontos, hogy azonnal jegyzőkönyvbe kerüljön a tapasztalt állapot, illetve dokumentálják a körülményeket. Erre alkalmas eszközök a fényképezőgép vagy videó amely praktikus, hiszen minden nyaralás elengedhetetlen eszközei.

A negatívumok ellenére elmondható, hogy az utazók többsége elégedetten és kipihenten tér vissza a nyaralásból, főként, ha még utasbiztosítást is köt a nyugodt utazás érdekében.

Frissítés dátuma: 2018.10.01.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat