A szomszédban érzi jól magát az átlagos magyar nyaraló

Sokak megelégedésére munkaszüneti napok 2014-ben is bőven akadnak, a legtöbb dolgozó ember alig várja, hogy egy-egy ilyen alkalom adódhasson. Némelyek, már az év elején átnézik a lehetőségeket és alkalmanként megtoldják még pár nappal a hirtelen jött hosszú hétvégét. A pihenés mellett többen el is utaznak kihasználva a munkamentes időszakokat és igyekeznek több időt tölteni családjukkal, szeretteikkel.

Magyarország is számos gyönyörű hellyel kecsegtet, de manapság nem okoz nehézséget egy-egy külföldi nyaralás megszervezése sem, hiszen pár óra alatt számos közelebbi országba is eljuthatunk. 2013 legnépszerűbb turisztikai úti célja Ausztria és Németország volt a KSH adatai szerint a magyar lakosság körében. Talán éppen a közelség a meghatározó érv?

Ausztriába már 4-5 óra alatt elérhetünk autóval, repülővel pedig ennek a töredéke az utazási idő. Amellett, hogy nagyon közel van, bővelkedik látványosságban és látnivalóban. Gondoljunk csak az elbűvölő alpesi tájakra vagy a mesebeli kastélyokra és persze nem hagyható ki a lenyűgöző schönbrunni kastély, Sisi nyári rezidenciája sem.

Forrás: commons.wikimedia.org

2014-ben akár távolabbi országok megcélzása is tervben lehet. A Tripadvisor oldal felméréséből kiderült, hogy a megkérdezettek szerint az idei év legkedveltebb úti célja Törökország, azon belül is Isztambul. A város bővelkedik lenyűgöző templomokban, dzsámikban, mecsetekben, illetve keleties hangulata és misztikuma is vonzza az utazni vágyókat.

 

Forrás: news.distractify.com

A nyaralás tervezés első lépése az úti cél meghatározása, de ne feledkezzünk el a külföldi út során a biztosítás kötésről sem.  Ha mindent bepakoltunk az induláshoz a június 9-i vagy október 24-i hosszú hétvégére, a napolaj mellett gondoskodjunk magunk és szeretteink védelméről is. Egy alkusz bevonásával pedig magas szintű szakmai segítséget is kaphatunk a célnak megfelelő szerződés megkötéséhez.

Frissítés dátuma: 2018.10.01.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat