Ajándék ötletek örök utazóknak

Egy pihentető, városnézős utazás az egyik legjobb elfoglaltság, és nem is igényel túl sok felszerelést. Mégis van néhány remek ajándék, melynek egy örök utazó biztosan örül.

Akár repülővel, akár vonattal vagy más közlekedési eszközzel utazik valaki van két dolog, ami minden esetben fontos: a kényelem és a praktikus csomagolás.

Ezek megkönnyítése érdekében pedig számos dologgal meglephetjük az utazni vágyó szeretteinket. Melyek ezek?

  • nyakpárna
  • irattartó vagy útlevéltartó
  • feltekerhető ékszertartó, kozmetikai táska
  • kábelrendező táska 
  • rendező, amellyel a bőröndbe könnyebben tud pakolni
  • bőröndre húzható jelölő, hogy ne keveredjen el a reptéren
  • műanyag tubusok, amikbe sampont, tusfürdőt és egyéb kozmetikai folyadékokat tárolhat - repülővel utazóknak kifejezetten hasznos! (léteznek színes/feliratos változatok, hogy biztosan ne cserélje össze a különféle tisztálkodó szereket)

Segítsen, hogy emlék maradhasson

Az utazók többsége imádja megörökíteni az emlékeket, így nagy hasznát veszik a különféle kütyüknek, és ezek tartozékainak. Ha ismerőse külföldre utazik - kiváltképp ha az Unión kívüli országokba - szinte biztosan szüksége lesz egy adapterre, hogy tölteni tudja a szükséges eszközeit. Hiszen nincs is kellemetlenebb annál, mintha egy nem kívánt pillanatban lemerül a telefonunk, vagy a fényképezőnk, és még csak felölteni sem tudjuk.

Ugyanezen okból hasznos ajándék lehet egy powerbank, hiszen hiába van az illetőnél megfelelő adapter, ha nincs a környéken energiaforrás, ahol feltöltheti eszközeit.

Ha a fotózási szenvedélyét szeretné támogatni, akkor ajándékozzon polaroid fényképezőgépet, instant nyomtatót vagy akár memóriakártyát, hogy minél több kép készülhessen az utazásról.

A vérbeli utazók nem csupán magát az utazást élvezik, hanem annak tervezését, és a bakancslista pipálását is, ehhez számos kreatív és esztétikus meglepetést választhat. A könyv szinte bármilyen hobbihoz remek ajándék lehet, nincs ez másképp az utazással sem, hiszen számos könyv közül választhat a témában.

  • bakancslistás helyeket ajánló, 
  • egy adott úticél éttermeit, látnivalóit bemutató könyv
  • utazástervező napló

Kaparós térkép újragondolva

Ha örök utazóknak kell ajándék ötletet mondani, a legtöbb embernek a kaparós térkép ugrik be elsőként, és ez tényleg egy remek ajándék. Ennek azonban számos újragondolt változata létezik, melyek legalább ugyanolyan jók. Ilyenek a színezhető bögre vagy vászontáska, valamint a parafából készült földgömb, amin rajzszöggel jelölhető hol jártunk már.

Amennyiben egy viccesebb, akár egyedibb ajándékot választana, ajánljuk, hogy lepje meg szerettét egy kommunikációt segítő pólóval vagy egy univerzális úti kártyával.

Bár egy örök utazó már bizonyára tisztában van vele milyen fontos is egy utasbiztosítás, ha azonban mégsem, akkor mindenképp lepje meg ezzel is a választott ajándék mellé.
Frissítés dátuma: 2020.01.27.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat