Az offline, vagy az online biztosítás kötés éri meg jobban?

Mindennek vannak előnyei és hátrányai - az offline és az online biztosítás kötésnek is.

A személyes értékesítés varázsa

Sokan vagyunk, akik szeretik, ha körülrajongják, de legalábbis kedvesek hozzá a többiek - a személyes értékesítés varázsa is pont ebben rejlik. Azonban előfordulhat, hogy nincs időnk a személyes találkozóra, és még az is megeshet, hogy az online biztosítás kalkulátor kedvezőbb ajánlatot ad ki számunkra, mint amit a biztosító szakembere személyesen nyújtani tudna nekünk. 

Nem való nekünk az online biztosítás kötés

  • Ha szeretjük, hogy mindent elintéz helyettünk az üzletkötő, és nekünk csak alá kell írni a lapok alján, és azt sem tudjuk tulajdonképpen, mi van a szerződésben, “hisz az üzletkötő úgyis elmondta”, akkor az online biztosítás kötés valóban nem nekünk való.
  • Akkor sem nekünk találták ki a biztosítás kötés online változatát, ha teljesen mindegy, mennyit fizetünk ki biztosítási díjra.
  • De legfőképpen akkor ne akarjunk online biztosítást kötni, ha nem bízunk az internetes szerződéskötésben, vagy túl bonyolultnak érezzük egy biztosítás kalkulátor használatát.

…pedig az online biztosítás kötés menete nem is olyan bonyolult

Igaz, alapvetően nekünk kell a kalkulátorba beírni az adatokat, de ezeket az üzletkötőnek is elő kellene ásnunk. Ráadásul ha elakadunk, e-mailen és telefonon is szakszerű segítséget kaphatunk, teljesen ingyen.

Mik az online biztosítás kötés előnyei?

  • Részleteiben is egész biztosan olyan biztosítást kötünk meg, amire szükségünk van.
  • A biztosítás kötés online bármikor, bárhonnan elindítható már egy okostelefonnal is.
  • A biztosítás kalkulátor segítségével többféle konstrukciót is kiszámolhatunk pár perc alatt, így könnyen eldönthetjük, számunkra melyik éri meg a legjobban.
  • Mindig a legkedvezőbb árat kapjuk.

Mire köthetünk biztosítást online?

Szinte minden biztosítás köthető online - ezek olyan gyakori biztosítás típusok, amiket egyértelműen jobban megéri online biztosítás kalkulátor segítségével megkötni.

Talán a leggyakoribb eset, amikor az online biztosítás kötés autóra történik, hiszen a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás minden évben újraköthető, és a biztosító váltás évfordulóra gyakran nagyon megéri az autótulajdonosoknak. Arra viszont érdemes számítanunk, hogy a hibrid és elektromos autók kötelezőjének díja van, hogy magasabb, mint a belső égésű társaiknak. CASCO biztosítás kalkulátor segítségével pedig sajnos nem mindegyik biztosítónál köthető meg hibrid és elektromos autókra.

Szerencsésebb a helyzet, amikor az online biztosítás kötés robogóra történik, hiszen a segédmotoros kerékpároknál akár az egyéb kategória is megjelölhető gyártmányként.

Lakásbiztosítás és utasbiztosítás is könnyedén köthető online.

Bizonytalan? Segítünk!

Írjon az info@biztositok.hu e-mail címre, vagy tárcsázza ingyenes szakértői tanácsokért a 06 1 800 0008-at!

Frissítés dátuma: 2022.09.13.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat