Ezeket voltak idén a kedvenc helyeik a gyermekes családoknak

Habár a szünidőnek még nincs vége, a legtöbb család már az iskolakezdésre készül. Ha idén nem szerepeltek az alább felsorolt helyek az úti célok között, akkor jövőre mindenképpen érdemes lesz meglátogatni valamelyiket, ahol a gyermekek játszhatnak, művelődhetnek, a szülők pedig pihenhetnek.

Ópusztaszer
Nem csupán a Feszty-körkép miatt érdemes ellátogatni Ópusztaszerre, mivel az itt található Nemzeti Történeti Emlékpark látványosan megismerteti a gyermekekkel a történelmet. Ha körbeértünk, a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet rengeteg csodálatos zegzugot, természeti csodát kínál.

Szilvásvárad
A Bükk-hegységben a vízeséseken kívül az Erdei Múzeum biztosít szemet gyönyörködtető látványt. Ha ez nem elég, a meredek erdei kisvasúttal is tehetünk egy kört!

Szeged
Idén Szeged nagyon népszerű volt. A vadaspark, a füvészkert, a Tisza-part, illetve az állandó nyári rendezvények csak úgy csalogatták a turistákat, akik a napfény városának legpozitívabb tulajdonságaként az elfogadható árakat, kedvencükként pedig a Kárász utcát említették.

Tihany
A Balaton egyik legkedveltebb városa. Ezen a nyáron kifejezetten sok biciklis kirándulásról számoltak be a nyaralók, akik rossz idő esetén az apátságot, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot tekintették meg, és a helyi éttermek halászlé kínálatából válogattak.

Visegrád
A Dunakanyar is kiemelt figyelmet érdemelt az idén, leginkább a fővárosiak jelölték ki célnak, mivel onnan nem nagy távolságot kell leküzdeni annak érdekében, hogy a szem elé táruljon ez a kihagyhatatlan élmény. Visegrád az egyik legősibb magyarországi település, a Fellegvár, a Visegrádi-hegység, a Mátyás király Múzeum, és a Duna közelsége mindenkinek kikapcsolódást és feltöltődést jelent.

Frissítés dátuma: 2014.09.25.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat