Kocsival külföldre - mi baj történhet?

Saját autóval utazni nagy szabadság, de nagy kockázat is egyben. Annál rosszabb nem is történhet, mikor lerobban az ember egy idegen ország kietlen országútján, valahol a semmi közepén.

Ugyan már, annyian utaznak külföldre kocsival, miért pont velünk történne valami?

Másokkal lehet, de velünk nem, hiszen mi mindent megtettünk: kikerestük, lefoglaltuk, kifizettük, megkötöttük, bepakoltunk, elindultunk, átléptük, haladunk, messze vagyunk, mindjárt ott vagyunk...

Na ne, ezt nem hiszem el! Lerobbantunk!

Az asszony ideges, a gyerekek sírnak és fáradtak. Most mi lesz? Hogy megyünk tovább? Hol fogunk aludni? - megannyi kérdés, amire nem tudjuk a választ.

Nem csak rajtunk múlik, hogy megérkezünk-e épségben, egészségben, de az igen, hogy bebiztosítjuk-e magunkat a váratlan meglepetésekkel szemben. 

Mit tehetünk? Készüljünk fel a legrosszabbra és várjuk el a legjobbat! Minden gondunk megoldódik, ha az utasbiztosítás megkötésekor asszisztenciabiztosítást is igényel az ember.

Az asszisztenciabiztosítás biztonságot ad a járművel kapcsolatos meghibásodások, baleseti kártérítés vagy lopás esetén. Ha van ilyen biztosításunk, sokkal nyugodtabban rója az ember a kilométereket.

Érdemes azért szemfülesen átvizsgálni a feltételeket, hogy pontosan tudjuk, milyen esetben, mennyi kártérítés jár, és milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe.

Azt is jó tudni, hogy az asszisztenciabiztosításnál kizáró ok, ha a jármű 15 évnél idősebb.

 A legnépszerűbb asszisztenciaszolgáltatások:

  • anyanyelvi ügyfélszolgálat,

  • szerelőt küldenek ki a helyszínre műszaki hiba vagy baleset esetén,

  • megtérítik a helyszíni javítási és kiszállási díjakat,

  • ha helyszínen a jármű nem javítható, akkor gondoskodnak a jármű elszállításáról,

  • szükség esetén tárolják a járművet,

  • hazaszállítják, ha három munkanapon belül nem javítható,

  • gondoskodnak az utasok továbbutaztatásáról vagy elhelyezésükről,

  • bérautót biztosítanak,

  • megtérítik a telefonos költségeket.

Ha nyár, akkor mindenkinek az utazás, kaland, élmény, humor, móka, kacagás jutnak az eszébe. Ahhoz, hogy ez idén is így legyen, nem árt egy mindenre kiterjedő utasbiztosítás asszisztenciával. Biztos, ami biztos.

Frissítés dátuma: 2018.10.01.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat