Kötelező biztosítás-váltás 2019 - 2. rész

Folytatás...

Ha már megértettük a január 1-es évfordulós és az évközi évforduló közti különbséget, akkor a következő probléma, hogy mikor tudja elintézni a váltást. A törvény szerint az évforduló előtti 60. naptól tud leghamarabb kötni, felmondani a jelenlegi szerződését pedig legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt tudja. Január 1-es szerződések esetében november 2-től tud kötni, felmondani pedig legkésőbb dec 1-ig lehet. Évközi évforduló esetében pl.szeptember 8. legkorábban július 10-én tud kötni, felmondani legkésőbb augusztus 8-án.

A biztositok.hu azért szuper, mert ők elintézik a felmondást is helyettünk, csak annyi a dolgunk, hogy náluk kössünk, vagy hívjuk fel szakértő munkatársaikat, akik 3 perc alatt megkötik a szerződést. 

 

 

Eddig saját kezűleg aláírt alkuszi megbízást kellett visszaküldeniük az ügyfeleknek, de idén novemberre már annyira jók leszünk, hogy bevezetjük az ún. e-alkuszi megbízást, amivel teljes mértékben elektronikus ügyintézésre váltunk. Tehát nem kell kinyomtatni, aláírni és visszaküldeni a megbízást, hanem elfogadja egy check-box segítségével a nyilatkozatokat és már fel is hatalmaz minket. (Erre a jogszabály az idei évtől nyújt lehetőséget, viszont nem minden biztosító társaság fogadja még el, szóval lesz ahova még kérnünk kell az aláírt megbízást.)


1. rész  

Frissítés dátuma: 2018.10.31.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat