Súlyos összegeket fizethet a lassú átírás miatt

A járvány következtében kialakult időpont foglalásos ügyintézés miatt akár több, mint egy hónapot is lassulhat az átírás folyamata, ami miatt akár több tízezer forintot is fizetnünk kell.

Gyakran egy hónapot is várni kell 

A koronavírus járvány miatt a Kormányablakoknál szinte minden típusú ügyintézéshez időpontot szükséges foglalni, nem kivétel ez alól a gépjármű átírás sem, ami így rendkívül lassan zajlik. A Telex beszámolója alapján gyakran csak 1 hónap múlva kapnak időpontot az ügyfelek. 

Ez önmagában még nem is jelentene problémát, azonban így gyakran több, mint 30 nap telik el a KGFB megkötése és a gépjármű átírása között. 

Miért jelent ez problémát?

Amennyiben a kötelező biztosítás megkötésétől számított 30 napon belül nem történik meg az átírás, úgy a biztosító társaság megszüntetheti a biztosítást, ezt követően pedig az új biztosítás megkötéséhez visszamenőlegesen ki kell fizetnünk a fedezetlenségi díjat. 

Ez az összeg pedig akár több tízezer forint is lehet (a pontos összegekről a MABISZ oldalán tud tájékozódni). 

Mit lehet tenni?

A helyzetre való tekintettel a biztosító társaság meghosszabbíthatja a biztosításunk érvényességét, amennyiben jelezzük, hogy az időpont foglalás miatt 30 napon belül nem fogjuk tudni elintézni az átírást. 

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy automatikusan nem fogják meghosszabbítani a szerződést, és sokszor nem is hívják fel erre a lehetőségre az ügyfelek figyelmét, így erre nekünk kell odafigyelni.

Az átírás folyamatáról részletesen ide kattintva olvashat. 

Frissítés dátuma: 2021.11.09.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat