Ultimate utazás - Biztosítók 2. rész

A háromrészes cikkünk második részében újabb érdekes információk derülnek ki az ideális utazásról.

Melyik kontinens?

 Számunkra a legizgalmasabb kontinens Amerika, ennek is Közép- vagy Dél-Amerika részei. A mi végleges úticélunk Dél-Amerika, ezért is választottuk a tavaszi időjárást. A turistaszezon is valamivel szerényebb, mint nyáron, és az időjárás is elviselhető. Ahova mi megyünk, ott egész évben elviselhető az időjárás, de a május a legkellemesebb. 

 

 

Ideális utazás pontos helye

 És akkor dobpergés… A választott ország: Peru. Ehhez nem is kell sok mindent hozzáfűzni. Izgalmas hely lehet mindenki számára, hiszen gyönyörű tájakkal, méltán híres andokbeli kirándulóhelyekkel és elképesztő történelmével bárkit rabul ejt az Inka Birodalom hagyatéka. A legtöbben talán a letűnt inka város romjait, a Machu Picchu-t jönnek el meglátogatni, ami kellően hívogató önmagában is, de csak a jéghegy csúcsa.

 

 

Utazás jellege

 Peruba alapvetően nem az emblematikus metropoliszokért látogatnak a turisták, de persze érdemes megtekinteni a nagyobb városokat, Limát, Cruscót vagy Arequipát. Ez az a hely, ahova felfedezni és túrázni érdemes menni. Peru kultúrája alapvetően nemcsak a magyartól, hanem az európaitól is jelentősen eltér. Így tehát nem érdemes wellnesezni Peruban, inkább engedjük, hogy magával ragadjon a hely; szippantsuk be az illatokat, gyönyörködjünk a színkavalkádban és lélegezzünk együtt a helyiekkel.

 


Pár érdekes tény Peruról, ami után garantáltan mindenki felugrik az első gépre Dél-Amerika irányába:

 

  • Itt található a legmagasabb homokdűne a világon: több, mint 1100 méter magas!
  • Peru és Bolívia határán található a Titicaca-tó, a világ legmagasabban fekvő tava.
  • A Nazca-vonalak mai napig fejvakarást okoznak tudományos körökben. Egy, a perui fennsíkon található gigantikus méretű mértani alakzatokról van szó. Számtalan elméletet gyártottak magyarázatul létrejöttükre, az egyik ilyen egy német csillagásztól származik, miszerint az alakzatok egy kifinomult csillagászati naptár részei voltak, melyeket az őslakosok használtak arra, hogy az istenekkel tanácskozzanak. 
  • Nemzeti ételük a roston sült tengerimalac. Érthető, hiszen fehérjében gazdagabb és kevésbé zsíros, mint a láma hús…
  • Az őslakos Quechua nők családi állapota tükröződik a fejfedőjükön. A házas nők szalmakalapot, az egyedülállók kötött vagy horgolt kalapot hordanak.
  • Peruban a második legelterjedtebb a sámánok jelenléte a társadalomban - mintegy 3000 éve. Sok helyen nincs lehetőség a nyugati orvoslásra, vagy egyszerűen csak jobban hisznek az égiekben. Sok sámán gyógyító - vagy helyi nevükön: curandero-k - hallucinogénekkel gyógyít, mint például az ayahuasca. 

Első rész »

Harmadik rész »

Frissítés dátuma: 2019.03.08.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat