Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Ultimate utazás - Biztosítók 1. rész

A háromrészes cikkünk első részében fény derül az ideális utazás néhány elemére. Máris mutatjuk...

De mi is az, hogy ideális utazás? Nem könnyű megválaszolni, hiszen ez szinte egyénenként eltérő, de minimum családi állapot és pénztárcafüggő kérdés. 

Megmutatjuk, hogy mi számunkra az ideális, - vagy ahogy nyugaton mondják - az ultimate utazás. Olyan kérdéseket járunk majd körül, mint hogy hova, kivel, mikor utaznánk mi a legszívesebben.

 

Ezzel az évindító utazási ötletcsomaggal szeretnénk invitálni mindenkit, hogy kezdjen el gondolkodni az idei utazásain, ha teheti.

 

És ha már biztosan utazni fog, készüljön fel a lehető legjobban. Főleg, ha a mi útitervünket követi.

Mi az ideális utazás hossza?

 A legtöbb ember erre úgy válaszolna, hogy az ideális vakáció évente kétszer van, és egyenként hat hónapig tart. Ez szép elképzelés, de sajnos nem sokan vehetnek ki egész éves szabadságot. Ahogy azonban egy korábbi cikkünkben is írtuk, nem feltétlen a vakáció hossza az elsődleges minőségi befolyásoló tényező. Egy rövid kiruccanás is lehet pihentető és kellőképpen regeneráló hatású, ez alapvetően az adott személy felfogásán és lelki egyensúlyán is múlik. Mindenesetre mi egy 14 napos utazást tekintünk ideálisnak, hiszen ha jól időzítünk és kalkulálunk, akkor ez nem nullázza le teljesen az igénybe vehető szabadságokat sem, de elég hosszú ahhoz, hogy egy adott (mikro)környezetet felfedezzünk. 

Mit jelent az, hogy utazás?

 Utazni azt jelenti, mint felfedezni. Érdemes megvizsgálni továbbá azt a szót, amelyet még az utazás kapcsán használunk, a kikapcsolódnit. Miből kapcsolunk ki? Miért kell egyáltalán kikapcsolni? Talán ez inkább arra a természetességre utal, aminek az ember, mint élőlény is a része. Az egész világ ciklusokban él, és néha megpihen. Elég a mögöttünk álló télre gondolni, és látjuk, hogy az évszakoknak is van egy ilyen körforgása - persze ezen a földrészen. Dióhéjban, nekünk is szükségünk van egy olyan rövidebb időszakra, amikor regenerálódunk és felkészülünk egy újabb ciklus megpróbáltatásaira.

 

 

Ideális utazás ideje: melyik évszak?

 Adódik a kérdés, melyik évszak számomra az ideális? Ez végképp egyénfüggő, és persze az úticéltól és a saját preferenciától is függ. Ha nem bírja a meleget, de kíváncsi például Spanyolországra, érdemes egy átmeneti évszakot megcéloznia. Végtelen kombináció létezik; de lássuk, mi mire voksolunk. Mi úgy gondoljuk, hogy a legideálisabb évszak a tavasz, és azon belül mondjuk a május. Hogy miért, az a következő pontból kiderül: 

Második rész »

Harmadik rész »

Frissítés dátuma: 2019.03.08.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat