Mi az a mini-break?

Amikor nincs idő vagy pénz egy hosszabb nyaralásra, akkor sincs gond. Egy minibreak költséghatékony és mindig belefér.

A mini-break magyarul rövid szünetet jelent. Ebben az összekapcsolásban nem adja át az eredeti, angol nyelvű kifejezés atmoszféráját, de egy hangulatfestő szócskáról van szó, amely magába foglalja a felfrissülés és a rövidség jelleget. Más szóval rövid nyaralás, minivakáció. A szó hivatalos írásmódja a mini-break, de gyakran találkozni a minibreak formátummal is.

Nem mindenki szeret hetekig kiszakadni a munkájából és a bevett hétköznapokból. “Nincs szükség a vakációra, ha nincs ami elől el kell menekülni.” - tartja egy népszerű dal. Azoknak, akik ebben hisznek, nem lehet újdonság a minibreak fogalma. 

A minibreak sokak számára nem kielégítő, hiszen minél hosszabb elszigetelődésre vágynak és szeretnének sokáig távol lenni a munkától, a megszokott környezettől és emberektől.

Egy tudományos kutatás szerint a rövidebb kiruccanások hosszú távon jobb hatással vannak az egészségre, mint az egész évben egyben kivett kéthetes nyaralás

Így mi mindenképp azt javasoljuk, hogy minél több minibreak-et szervezzünk magunknak. Ehhez nálunk a legkényelmesebb módon köthetnek utasbiztosítást

Az alternatív utazásokról szóló további információkért olvassa el alábbi cikkeinket:

Frissítés dátuma: 2021.03.19.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat