Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Mi az a glamping?

Hagyja otthon a sátort, és tekintsen bele a glampingek világába!

Hogyan egyeztethető össze a glamour (ragyogás) és a kemping? Hát így!

A glamping szó jelentése: a glamping, ahogy azt olvashattuk, látszólag két teljesen különböző jelentésű szó, a glamour és a kemping egyvelege. De mielőtt még rózsaszín flitteres sátrakra és lakókocsikra asszociálnánk a szóösszetétel hallatán, tisztáznunk kell, hogy a fogalom “csupán” egy jól felszerelt, igényes szálláshelyre utal - hol máshol, mint a természet lágy ölében.

A glampinget magyarul tehát luxussátrazás néven emlegethetjük.

Kényelem és természetközelség – ez a két szó jellemzi leginkább a glampingeket. De miről is beszélünk pontosan? Egy olyan helyről, ahol nem kell alább adnia igényeit, mégis teljesen kiélvezheti a természet atmoszféráját.

Legyen az faház, konténerház, jurta – a lényeg, hogy szinte otthoni körülmények között teljesedhet ki a természetszeretete. Távol a város zajától, mégis kényelmesen és komfortosan, hiszen minden adott, ha egy nyugodt pihenésre vágyik. 

A pihenés mellett persze programokban sem szűkölködhetnek a glamping lakói. Csakúgy mint a hagyományos sátrazásnál, itt is minden rendelkezésünkre áll, csupán kellemesebb tálalásban. Ne felejtsük ki a programok közül a tűz körüli sütögetést, a gyalogtúrákat, és ha van elérhető közelségben település, a biciklitúrákat sem.

A glamping egyesíti a sátrazás élményét és a szálláshelyek kényelmét. Ha meg tud lenni mindenféle elektromos kütyü és internet nélkül néhány napig, ráadásul a természetet sem veti meg, érdemes kipróbálnia ezt a pihenési lehetőséget.

A luxussátrazás először az 1900-as években jelent meg a vagyonosabb réteg körében afrikai utazások alkalmával, majd a trend alábbhagyott. A Magyarországon még kevésbé népszerű glampingezés az utóbbi tíz évben teljesedett ki Európában és az Egyesült Államokban, térhódítása jelenleg is zajlik.

Az alternatív utazásokról szóló további információkért olvassa el alábbi cikkeinket:

Frissítés dátuma: 2021.03.19.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat