Mi az a getaway?

Érezte már úgy, hogy jó lenne eltölteni néhány napot mindentől és mindenkitől távol?

Ne aggódjon, nem csak Ön akar néha elszabadulni a szürke hétköznapokból. Bár nem feltétlenül kell egy másik helyszín hozzá, hogy jól érezze magát, de egyszer-egyszer nem árt egy kis vérfrissítés.

Elege van a munkájából? Egy kicsit meg szeretne szabadulni a mindennapi rutintól? Unja már azt az útvonalat, amit minden nap meg kell tennie? Ha ezek közül legalább egy kérdésre is igent mondott, itt az ideje, hogy megengedjen magának egy kis getaway-t.

De most nézzük már meg végre, hogy mi is az a getaway – kicsit bővebben.

Ha a szóval még nem is, de fogalmával biztosan találkozhattak már legtöbben.

A getaway jelentése a következő: néhány napos rövid pihenő, a munkától és otthontól távoli (szállás)helyen. Ha még egyszerűbben szeretnénk körülhatárolni, egy nyaralással-teleléssel kiegészített „hosszú hétvégéről”, esetleg hétről beszélhetünk.

A getaway magyar megfelelője az “elszabadulás”, amely talán kevésbé tükrözi a fogalom valódi tartalmát.

Getaway lehet túra a természetben; kellemes pihenés wellnessfürdőben; városnéző túra; strandolás a folyóparton. Néhány nap feltöltődés, amely során új élményekkel gazdagodhat, utána pedig pozitív töltettel vághat neki az unalmas hétköznapoknak. 

A spontaneitás kulcsszerepet játszik az utazásban. Tegye azt, amihez kedve van; ha tervez, azt csak nagy vonalakban tegye. A lényeg, hogy ne legyen időponthoz rögzítve semmi, ezzel is különbözzön a mindennapok zsúfoltságától.

A hétköznapok gyakran a fejünkre nőhetnek, ekkor érdemes egy kis szünetet tartania; mi mással, mint egy laza kis getaway-jel!

Szerezzen inspirációt másoktól!

Az alternatív utazásokról szóló további információkért olvassa el alábbi cikkeinket:

Frissítés dátuma: 2021.03.19.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat