Ultimate utazás - Biztosítók 3. rész

A háromrészes cikkünk befejező, harmadik részében fény derül az ultimate utazás összes részletére

Ideális utazási eszköz

 A tengerentúlra érdemes lehet repülővel utazni, de helyben már szinte az összes közlekedési módot érdemes kipróbálni. Taxi, busz, szamárhát - mind jöhet. A kisebb falvak között biciklivel érdemes szemügyre venni a tájat és a helyiekkel is nagyobb kommunikációs lehetőséget biztosít a kétkerekű, mint egy bérelt autó. Ha viszonylag nagy távolságokat kell megtenni, az autó és a bicikli kombinációja sem  rossz ötlet. Amikor azonban egy könnyen bebarangolható helyre érkezünk, érdemesebb a lábunkkal számlálni a kilométereket.

 

 

Szálláshely

 Peruban még sziklán függő alvófülkét is van lehetősége kipróbálni, konkrétan a Skylodge Hanging Suits-t Cusco-ban, ahova több órás sziklamászással juthat el a “pihenni” vágyó; a lazítás után pedig újra megteheti a hosszadalmas utat - ezúttal lefelé. Ez persze elég extrém, de a lehetőség adott. Persze Peruban is vannak rendes turista szállások, mi biztosan az előbbinél autentikusabbat választanánk. A Titicaca-tó vizén őslakosok által épített, lebegő szigeteken laknak szintén saját építésű otthonaikban, melyekbe kellően szerencséseket is beengednek, hogy megtapasztalják az ősi Quechua életmódot. 

Útitárs

 Talán Peru az a hely, amelyet az ember egyedül, mások zajától elszakadva tud a legjobban megtapasztalni. Sokan nem szeretnek egyedül utazni, ezért érthető, ha szívesen megosztanánk valakivel a kirándulás örömeit. Mi mindenképp olyan személyt választanánk, aki hasonló beállítottságú és befogadóképességű. Akár egy kutya is jó társunk lehet, de semmiképp ne menjünk nagy csoporttal, vagy a tengerimalacunkkal. Egy-két hozzánk közel álló ember, vagy egy négylábú barát tökéletes társ lehet, hogy teljes legyen az élmény.

 

 

Fontos a helyi konyha?

 A világ egyik legdrágább kávéja a híres arabica Coati Dung (Chanchamayo Highland Coffee forgalmazza) amiket állati ürülékből nyernek ki. Ezt azért teszik, hogy a keserűséget adó fehérjék eltávozzanak az emlősök által megemésztett kávébabokról. És ha a trágya érlelt kávé nem is pénztárcabarát, Peru dúskál a legfinomabb kávékban, így ezeket is érdemes végigkóstolni, legjobb, ha a helyiek útmutatásával tesszük ezt. 
Van nemzeti koktél is, a Pisco Sour, ami ötvözi a helyi ízeket egy pohárban. A pisco egy likőr, amely az ital alkoholos részének alapját képezi. A ‘sour’ szócska angolul savanyút jelent, ez pedig a citrusos gyümölcslevekre utal. Alapnyagai közé tartozik a lime, cukorszirup, jég és tojásfehérje.
Ha a roston sült tengerimalactól nem fut össze a nyál a szánkban, biztosan találunk valami egzotikus finomságot. Számunkra nagyon fontos, hogy ki tudjuk próbálni a helyi ételeket, hiszen ez nagy szerepet játszik a kultúra megismerésében.

Igyekeztünk alaposan körbejárni, hogy mi miért mennénk Peruba. Természetesen ez csak egy lehetséges cél, mindenkinek célszerű a saját igényeire szabva útitervet készíteni. Ezek a kérdések támpontot jelentenek egy tökéletes és leginkább testhezálló utazás megtervezésében. 

 

Első rész »

Második rész »

Frissítés dátuma: 2019.03.08.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat