Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Van Európai Egészségkártyám, minek kössek még utasbiztosítást is?

Téli vakáció: síelés, szánkózás, snowboardozás vagy egyszerűen csak gyönyörködés a havas tájban. Sajnos azonban a sors kiszámíthatatlan, és történhetnek balesetek, vagy egy betegség ledönthet minket a lábunkról. Ha a baj külföldön történik, akkor még azzal is számolnunk kell, hogy mindez jelentős összegeket emészt fel.

Amint az a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) tájékoztatásában is áll, baj esetén a legtöbben megdöbbentve tapasztalják, hogy az utazás előtt hiába váltották ki Európai Egészségkártyájukat (EEK), mégis fizetniük kell.

Mi ennek az oka? Az EEK kártya egészségügyi szolgáltatásait csak olyan szolgáltatónál lehet igénybe venni, mely erre szerződött. Ilyen szolgáltató nem található minden városban. Így előfordulhat, hogy hiába önhibánkon kívül következett be a baleset, az orvosi ellátásunkért mégis minket terhel a végén az anyagi felelősség. Ráadásul számos országban érvényesül az egyenlő bánásmód elve, azaz csak annyit térítenek nekünk is, amennyit a helyieknek: a gyógyszernek például csak egy részét, vagy az ellátásnak esetleg egy icipici hányadát se, mert az az adott országban ott élőknek is 100%-ban térítésköteles.

Van megoldás? Igen: az utasbiztosítás. Számos biztosító már napi egy kávé áráért kínálja efféle biztosítási termékeit. Ezek nagy előnye, hogy fedezik az egészségügyi ellátást, illetve tágabb szolgáltatásokat is lefednek, mint például a hazaszállításunk díja, de ha úgy kötjük meg a szerződést, akkor akár még egy esetleges jogi eljárás költségeinek terheit is leveszik a vállunkról. Érdemes hát megkötni, és abban a biztos tudatban élvezni a téli vakáció örömeit, hogy ha véletlenül történik velünk valami, akkor arra nem mennek rá olyan anyagi erőforrásaink, melyeket másra szántunk.

Síbiztosítás díjszámítás

Frissítés dátuma: 2012.01.17.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat