Drágulnak a biztosítások

Az energiaárak emelkedése és az infláció nyomása miatt a biztosítók is kénytelenek lesznek árat emelni.

Válság van

A válságos időszakok mindenkit próbára tesznek. A hosszútávú partnerségek - mint amilyen egy ügyfél-biztosító kapcsolat is- a bizalmon alapszanak, és áldozatokat kell hozni azért, hogy fenntarthatóak maradjanak. Ilyen áldozat például, ha a biztosító akár két éven át is lemond az ügyfelei javára a bevételeinek bizonyos hányadáról - sajnos azonban ez a gyakorlat sokáig nem tartható fenn, hiszen veszélybe sodorná a biztosító megbízható működését.

Díjat kell emelniük a biztosítóknak

Kénytelenek lesznek emelni a biztosítók a díjakon, ha továbbra is a megfelelő színvonalat akarják nyújtani az ügyfeleiknek. A biztosítási díjak emelése mellett szól a magas inflációs környezet, továbbá az energiaárak elszabadulása - ahogy az ügyfelek, úgy a biztosítók sem tudják kivonni magukat ezeknek a hatásai alól.

A Cherrisk vezetője átlagosan 18%-os díjemelést valószínűsít, ami még mindig nem követi le teljes mértékben még az inflációt sem, így jó eséllyel további emelésekkel lehet számolni.

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás és CASCO

A szakember egy példát is említ indoklásként: mivel egy autófényezési munkálat költsége nagyjából négyszeresére ugrott az utóbi időben, így muszáj emelni a biztosítás díját annak érdekében, hogy fedezze a javítási munka ellenértékét. Természetesen az árak nem csak az autóiparban szálltak el, így a kötelező biztosítás és a CASCO biztosítás mellett a lakásbiztosítás árak, és az utasbiztosítás díjai, továbbá minden egyéb biztosítás költségei is le fogják követni a gazdasági helyzetet.

Az online biztosítás kötés virágzik

Az internet és az okostelefonok markáns terjedésével párhuzamosan egyre jellemzőbb, hogy az emberek online biztosítás kalkulátor használatával kötnek biztosítást, mert bárhol, bármikor elérhető, kényelmes, és gyors. Észrevehető tendencia, hogy egyre kevesebb fizikai irodára van szüksége a biztosítóknak, mert az ügyfelek a rugalmasabb ügyintézés irányába hajlanak.

Forrás: penzcentrum.hu

Frissítés dátuma: 2022.09.15.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat