Világ körüli út - 10 látványosság, amit nem szabad kihagyni 1. rész

1. Angkor Wat

Az Angkor Wat Angkor város legjelentősebb templomegyüttese. Ázsia legnagyobb vallási épülete, mely a hinduk és buddhisták számára is fontos szerepet tölt be. A letűnt Khmer Birodalom és a mai kambodzsai nép közötti kapcsolatot biztosítja, ezért mondhatni nemzeti szimbólum.

2. Plaza de Espana

A tér a María Luisa Parkban helyezkedik el, Sevilla városában több, mint negyvenötezer négyzetméteren. 1928-ban építették eredetileg egy világkiállításra, mára azonban a világ egyik leglátogatottabb látványossága lett. Az elmúlt években sokszor használták a helyet filmforgatásra. Feltűnik egyes Star Wars részekben, vagy a 2012-es Sacha Baron Cohen főszereplésével készült ‘A diktátor’ című filmben is. 

3. Sheikh Zayed Grand Mosque Center

Vagy Zájed sejk mecset, a nevét egy emír elnökről kapta. Hivatalosan 2007-ben, a ramadán idején nyílt meg. Az épület Abu-Dzabiban, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában található és több világrekordot is magának tudhat. Itt van a világ legnagyobb szőnyege és csillárja. Előbbi 5700 négyzetméter területű, utóbbi 10 méteres átmérővel rendelkezik. 

4. Szent Péter-bazilika

Vatikán államban található, a római katolikus egyház fő szentélye, legalább hatvanezres befogadóképességgel. A bazilika alapkőletétele 1506. április 18-án történt. Sokan tévesen hiszik azt, hogy ez a pápa fő székhelye, holott még csak Rómában sem ez áll az első helyen a bazilikák listáján. A pápa rezidenciája mellett fekszik és impozáns megjelenése, valamint a benne található műalkotások miatt rendkívül látogatott. 

5. Mezquita Cathedral de Cordoba

Azaz a Córdobai nagymecset a leghíresebb az európai dzsámik közül, Dél-Spanyolország Cordoba nevű városában található.  Az épület a keresztény és muszlim vallás fúzióját képezi, hiszen katolikus katedrális is egyben. Cordoba városának változatos vallási elmélyülését tükrözi, építészetileg is jelentős érték. 

A cikksorozat második része » 
Forrás

Frissítés dátuma: 2018.10.01.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat