Biztosítás hírek, 7. oldal

2021. 07. 13.
Mabisz: másfél milliárd forintnál is nagyobb lakásbiztosítási kárt okoztak a hétvégi viharok
A hétvégi viharok a becslések szerint másfél milliárd forintot meghaladó lakásbiztosítási kárt okoztak, a biztosítók több mint 5 ezer bejelentést fogadtak - közölte a MABISZ az MTI-vel hétfőn.
Tovább olvasom »
2021. 07. 02.
Melyek a casco feltételei?
A Casco biztosítás a KGFB-vel ellentétben egy opcionális lehetőség, így a járműtulajdonosok egy része nem kíván erre költeni - pedig adott esetben komolyabb kiadásoktól kímélhetjük meg magunkat.
Tovább olvasom »
2021. 06. 25.
Mi is az az Eurotax kód?
Az Eurotax egy nyolcjegyű, betűkből és számokból álló kód, amellyel pontosan beazonosítható az autó márkája, típusa és felszereltsége, de mire is tudjuk használni ezt a kódot és miért van rá szükség?
Tovább olvasom »
2021. 06. 24.
Mi az a biztosítási évforduló és hogyan kapcsolódik a biztosítóváltáshoz?
Sokat hallunk a biztosítási évfordulóról és tudjuk, hogy összefügg a biztosítóváltással, de egészen pontosan hogyan is működik ez az egész?
Tovább olvasom »
2021. 06. 21.
Súlyos összegeket fizethet a lassú átírás miatt
A járvány következtében kialakult időpont foglalásos ügyintézés miatt akár több, mint egy hónapot is lassulhat az átírás folyamata, ami miatt akár több tízezer forintot is fizetnünk kell.
Tovább olvasom »
2021. 06. 16.
Fontos tudnivalók a rendszámtábla változással kapcsolatban
2022. július 1-től új rendszámtáblák kerülnek majd bevezetésre - az eddig használt formátum helyett négy betűt, (2x2) tagolással, és három számot tartalmaznak majd az új jármű-azonosítók.
Tovább olvasom »
2021. 06. 15.
Mit kell tudni a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosításról?
Egyre többször hallunk a minősített fogyasztóbarát lakásbiztosításokról, így utánajártunk, hogy egészen pontosan mit is takar ez a kifejezés, és miben más, mint egy “hétköznapi” lakásbiztosítás.
Tovább olvasom »
2021. 06. 10.
Minden amit a gépjármű átírásról tudni kell
Egy használt autó megvásárlásának a folyamata, ha mindenféle szempontból helyesen, a törvényi előírásoknak megfelelően szeretnénk eljárni számos, elsősorban adminisztratív teendővel jár együtt.
Tovább olvasom »
2021. 06. 10.
KSH: csökkent a balesetek száma az idei első negyedévben
Részben a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokkal összefüggésben 14 százalékkal csökkent a balesetek száma - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.
Tovább olvasom »
2021. 06. 07.
Mabisz: tovább nőtt a biztosítók díjbevétele az első negyedévben
Tovább nőtt a biztosítók díjbevétele az első negyedévben: 7,1 százalékkal haladta meg az előző évit - ismertette Pandurics Anett, a Mabisz elnöke online sajtótájékoztatón hétfőn.
Tovább olvasom »
Első « Előző 45678910 Következő » Utolsó